Termostaten på plats igår.. 
Tuesday, June 3, 2008, 09:02
Posted by Administrator
Igår fick jag dit termostaten och den gamla termostathuset efter mycket trillskande.. det började med att läcka även fast packningen var helt ny, jag tog av termostathuset och la det mot en plan yta , OJ det glappade en hel del , så det var ju därför det läkte , slipade bort så det vart hyfsat plant och ner till macken och köpte packnings gucka/glegg/gegga , så idag ska jag testa och se om termostaten löste kyl problemet, om inte så ska jag koppla bort "heater paketet" dvs den som skickar ut värme i kupén , fick tips från 2 olika källor att den kan orsaka att kylningen inte blir 100%:ig ,bland annat så kan det ha kommit in luft i slangarna och då kyls det sämre.

Jag har iaf fått min teori besannad från flera håll nu , men det återstår ju nu att se om det var orsaken eller ej ;) jag ska även kolla lite närmare på vart tempgivaren sitter och se varför den beter sig så "buggigt", den visar oftast 0 men ibland maxxar den och ibland står den på mitten (väldigt sällan och mycket intermittent).

här kommer bild på skiten ;)


som sagt termostathuset är slipat nu så det ser inte riktigt ut sådär längre ;)

off i go then....
add comment ( 11 views )
Thermostat.... vad e det ? 
Saturday, May 31, 2008, 21:16
Posted by Administrator
Jaha då sitter man här igen då ;) nu är det bara ett problem som kvarstår.... efter ett par gånger ute med laddaren så har jag tyckt att motorn blivit lite för varm, lossade slangen till vatten pumpen och där fanns det ingen termostat, man tycker ju att om vatten flödar runt utan stopp så borde det vara enklare att kyla motorn men jag vetefan ? det kanske är tvärtom ?? jag är ganska rookie på området motorer och allt detta men som jag sagt tidigare jag är inte rädd för att fråga och jag vill alltid lära mig varför saker är som dom är. det finns förklaring på allt och då vill jag veta det för att förstå helheten ;)

i vilket fall så blir det nogg en tur till en hansen racing butik inte långt härifrån , dom har säkert detta på lager till och med ;)

för övrigt så slipade jag lite på några interior delar som ska lackeras senare ;) gnuggade även lite krom detaljer så det var riktigt fresh. (map light) , de säger ju att det är detaljerna som gör det , då är det lika bra att gör det från grunden :)

såg en annan sak idag och det var att framvagnsinställningarna verkar skeva, det var lixom "tow in" så det ser ut ungefär på detta viset \----/ kanske inte så mycket men ja ni hajjar kanske ;)

näe nu ska jag ta o skriva lite inlägg på musclecars så man kan lära sig lite från dom stora grabbarna ;)

Det vore grymt att kunna ta bilen till norrtäljes custom bikeshow till helgen som kommer, vi får se som sagt ;)

l8r
add comment ( 9 views )
Taillights............................. 
Friday, May 30, 2008, 20:50
Posted by Administrator
Jag har ju inte haft tailligts att fungera sedan bytet av bromsservot "tror jag" nu efter ett par dagars felsökande så har jag lykats lokalisera problemet och även åtgärda det , helt sjukt är det egentligen , 2 st lampor orskade spänningsfel så att säkringen gick direkt, efter jag tills slut tetstat att byta ut dessa två så fungeradé det klockrent (tack för alla tips på musclecars forumet) nu är jag rätt sliten och lite lullig efter ett gäng fira vin & öl *gäsp* , har även dragit en repa på stan och det var grymt kul!!! vikken känsla!! hon må vara stor o tung som en kontainer men axxxar o drar som det vore en liten ac-cobra :) näe nu måste jag fan sova...
add comment ( 11 views )
Louise from behind ;) 
Monday, May 26, 2008, 21:04
Posted by Administrator
Jag kom ju på att jag ska lägga ut lite bilder på henne nu med nya sulorna i bak så här kommer några ;)
add comment ( 11 views )
Bältena kom idag!!!! WHOOHOOO!!!! 
Monday, May 26, 2008, 20:45
Posted by Administrator
Kom hem idag och kollade posten som jag hade struntat i att kolla när jag var hemma på lunchen, jaha.. hmm jag hade paket att hämta ut , på fem minuter så stod jag och ringde på postkontorets ringklocka o tjatade ;) grejjerna såg helt underbara ut , perfekt!!!! så kalaset hamnade på 2500:- inkl frakt och tullen slapp jag tydligen ;) nu är iaf bälterna moterade och sitter på rätt ställen, tog ett tag o hajja hur de skulle sitta men jag kollade lite interior bilder på google på chargers.. Som tur var så kom en polare med sin pontiac le mans custom s förbi (TACK ADDE!!! hade nog hållit på fortfarande med baksätet annars HAHAHAHA) så allt var monterat på mindre än en timme, sen så tog vi en tur , nu återstår bara yterligare ett smärre problem och det är tail lightsen som inte ville lysa , jag fixade detta förut med att byta säkring men nu var den pajj igen tydligen och så fort jag slänger in en ny så går även den.. jag vet dock inte riktigt om jag har rätt styrka på tail lights säkringen (jag tror den ska vara 20) har kört 15 men jag vill vara helt säker innan jag saftar på.. här kommer lite foton oxå på bälterna :)


add comment ( 11 views )

<<First <Back | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Next> Last>>