Installerat MSD 6 Digitalbox - fri från tv licens :) 
Thursday, May 21, 2009, 19:47
Posted by Administrator
Jahapp ännu ett par dagar har gått och nu har det fanimej hänt en heeeel del, RPM mätarn är inkopplad, fast dock inte på spolen , verkade inte fungera någe bra alls då.. gick upp till 2000rpm och sedan drog den åt andra hållet ;) haha jaja man får vad man betalar för ;) men iaf så efter MSD 6 Digitalboxen var färdig installerad så funkade det bra mkt bättre :) så det var en del plannering först innan det kom på plats och tänka igenom vart man skulle börja , började med att flytta tändspolen från motorblocket (inge bra med för mkt värme runt den) sedan dra kablarna enligt beskrivningen från MSD (mkt enkla och bra beskrivna ritningar) sedan var det ju det där med MSD kablarna som jag beställde fel, hittade ett kitt för att kontaktera om dem för 200kr , perfekt !!! :) sedan är tempgivarn , "orginal" inkopplad igen för efter lite letande på summit och sedan hansen katalogen (*tips* PDF versionen fungerar bra mkt bättre) så skit i sökmotorn dom har.. den hette ngt med ts17 den rätta tempgivarn alltså på hansen. Det lirande inte till en början så jag rev fram front panelen , man måste först dock lossa två bultar för ratt staget för o får bort det hela ;) sedan efter lite rengörning av koppar banor mm så lirade det konstigt nog ?

jahapp sen var det ju lite strul med Pontiacen här för ett par veckor sedan , remskivan flög iväg med buller o bång. leta leta leta, hittade för 1100kr på hansen , glömma det!!! 25 dollar på ebay lät mycket bättre , fick hem grejjerna med postbud igår onsdag när jag stod o meckade med MSD boxen perfekt tajming!! efter lite lack och finslip så skulle det på.. hmmm synd bara att en av bultarna som var orsaken första gången hade förstört gängorna till svänghjulet på veven... jaja m8 gängtapp gjorde susen och en m8 bult och denna gången så locktite:ades bultarna.. (pik till de som mecka ihop den innan mig , hahaha ) allt fungerar bra där nu , väntar bara på o beställa hem en BM quicksilver automat växelspak , inte helt hundra ännu vilken som passa i org konsollen till den.. men men , idag vart det mecka in i det sista och båda bilarna vart klara och fungerade mer än perfekt!! ja förutom insuget på Louise då förståss men jag har blivit lovad att få fixa det imorgon av Anna (frugan) :) på lördag blir det inge mecka eller ens starta av då det e 2 x barnkalas här hemma!! kommer nog ställa bilarna en bra bi bort då :)

här kommer iaf lite bilder från dagen :) (Gottröra på torsdagar vid golfbanan / cafe)


http://rebels.se/charger/images/IMG_7510.JPG


http://rebels.se/charger/images/IMG_7527.JPG


http://rebels.se/charger/images/IMG_7537.JPG


http://rebels.se/charger/images/IMG_7547.JPGOch så frugan (Anna) med sin "Scarlett" Pontiac Lemans 72 (något vässad motor skulle jag tippa, passa er i västerås!!)

add comment ( 78 views )
"Gentlemen, start your engines!" 
Sunday, May 17, 2009, 20:37
Posted by Administrator
Jaha.. så var det helgen det var dags att rulla ut efter massa panik meckande och svetsande.. fast det vart väl hyfsat bra iaf med allt.. dock behöver jag noggöra ett par mindre finjusteringar på avgassystemet , hittade ett par små små hål som ska täppas till..

desvärre måste jag nog köpa en riktig Mison gastub till MIG svetsen jag kör , för och åka fram och tillabaka till Jula fungerar inte i längden för min del :( vi tar det när lönen kommer helt enkelt.

I vilket fall som helst så kom ju lite godis förra veckan :) woooohooo!!!


som sagt mkt najs... synd bara att kablarna där var ju till en orgional fördelare och inte till min nya MSD... suck alltid är det något, tyckte jag var mkt noggran men ack så fel jag hade :( skit samma det drabbar ingen fattig ;)

Sagt o gjort så körde jag 100 meter upp till grannen Kenneth o Robban (Sveriges svar på Orange County Choppers) där får man ha hjälm på sig för ibland flyger det grejjer ;)

dom hoppade ner i huvven o tjoff så satt allt på , spole och fördelare alltså, MSD digitalboxen kommer på till nästa helg , då blir varvräknaren inkopplad oxå med shiftlight o allt :) very nice! (som borat brukar säga)

just ja nu vart ju även stolarna på plats och jag måste faktiskt säga att det vart SJUKT bra!!!! så stilrent och fint trodde jag inte det kunde bli , mätte ut exakta mått och vips så var dom där.. tog bara ca 6-7 timmar så var dom helt på plats :) material är 4 kants rör 2mm järn från bengtssons smide i täby kyrkby , där kommer jag köpa mkt mer i framtiden :) very nice!!!sedan vart det ett par svängar och detta eviga tankande!!en hel del folk stannar upp på macken och tittar ett par gånger extra, som sagt det är ingen brud magnet direkt snarare en massa gubbar som ska fram o tjöta lite , iofs alltid kul o höra att någon kanske haft eller vill ha en sånhär :)som sagt dom blir ju inte fler o fler .. dock blir det fler o fler som vill äga en.. själv ska jag nog köpa en till inom två år bara för att jag vill ha en 68:a oxå :P

men men , har ju även Lemansen just nu så lite fokus på den kommer det nog bli , som sagt vi fpr se hur det blir ;)

här är iaf lite bilder från dagen som var :)

http://charger.rebels.se/images/IMG_1627.JPG


http://charger.rebels.se/images/IMG_1617.JPG

åååå sååå vackert!!! mer foton kommer snart på när Louise träffar Scarlett ;) (Bad Girlz)
add comment ( 81 views )
NU KÖR VI!!! 
Thursday, May 7, 2009, 18:41
Posted by Administrator
Jag vet inte om det var för kallt i vinter o pula i garaget men något har triggat igång mig sista tiden mer o mer... eller så hade jag helt enkelt ingen tid under vintern...

I vilket fall som helst så slängde jag ut stolarna och mitt konsollen som behöver sig en översyn... blir nog en helt ny men o slänga ut 700 dollars på en sådan just nu känns lite felaktig investering.. ;)

Var hemma två dagar denna vecka och vabbade , ja faktiskt jag vabbade för en gång skull , satte lill jäntan framför xboxen med några filmer och så smög jag ner till garaget :P (värdelös pappa eller hur?) det tog ca 5 minuter så fick jag inte jobba ostört, men det var inte så farligt , det var faktiskt rätt kul för hon vill hjälpa till o putsa fälgarna perfekt med dom små fingrarna o komma in på alla skitiga ställen , nu förstår jag detta med barn arbete ;) skit bra!!

fick till och med hjälp och skruva loss de gamla stolarna som nu är arkiverade i säkert förvar.

slängde in Viper stolen för att mäta mer exakt, det visade sig diffa på ca 1½ cm i bredd, jag får se hur jag löser den frågan, annars var det perfekt!!!.

här kommer ett par bilder på det :)

i övrigt så väntar jag hem de nya tändsystemet från USA, skickades häromdagen så jag sitter på spänn varje dag nu :)

det börjar ju bli en aning tajt med att hinna bli klar med allt så nu kör jag stenhårt.. NU KÖR VI!!!
add comment ( 77 views )
Grejjerna som aldrig kom....  
Sunday, April 26, 2009, 20:40
Posted by Administrator
Jaha... skulle ju fått grejjer i helgen från sixpackonline nere i vetlanda men det verkar som om de lägger ner firman där så det verkar inte som det finns någon logistik överhuvudtaget.. samt att de är extremt svåra att få tag på.. :( jävligt synd att en hel jävla månad rök iväg där... :(

i vilket fall som helst så hittade jag ett par Dodge Viper stolar på blocket som jag tänkte slänga in för att få en lite mer "retro känsla och skönare stil, många orginalare kanske hatar mig nu men det är ju inte så att jag "kastar" dom gamla stolarna direkt..Sedan har jag svetsat klart första böjjen efter mkt mätande på att få det så tajt som möjligt där under.

lite putsande med vinkelslip och 3M rondell så vart det rätt fint ;)

sedan vart det lite annat godis i helgen.. har inte bestämt mig ännu för hur jag ska montera denna varmätare, om jag ska bygga ngt "eget" retro still eller så alltså?.. eller diskret i handskfacket osv.. jaja vi får la se...


beställer delar snart på ebay
MSD 8387 = Chrysler 440-426 Ready-to-Run Distributor
MSD 6520 = MSD Digital 6 Plus Ignition Control
MSD 8202 = MSD Blaster 2 Ignition Coils
MSD 31313 = MSD 8.5mm Super Conductor Spark Plug Wire Sets

vänta vidare....
2 comments ( 19 views )
dags igen då... hade ju tänkt att.. 
Saturday, March 7, 2009, 14:57
Posted by Administrator
riva ut motorn denna helg men det går ju inte fort när man har en del annat att göra oxå ;)

dock är ju inte helgen slut ännu så vi får la se ;)

började iaf med att titta närmare på hur förar dörren ser ut bakom kullliserna , har ju problem med "door latch" dörr låset / mekanismen eller vad man ska kalla det på svenska ? , whatever..

slet loss det ena efter det andra och inköps listan är ett par gram tyngre igen.. ;) dock ska det ju endå bytas ut men kanske sist av allt fixar man ju inredningen.

så efter en stund var door latchen ut plockad från dörren, pissenkelt!! men fan så skiten såg ut... och som jag befarade så var fjädern av..näe dags att sätta dit den nya..

add comment ( 11 views )

<<First <Back | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Next> Last>>