Påbörjat!!! 
Sunday, March 9, 2008, 20:39
Posted by Administrator
nu har jag verkligen dragit igång med meckandet...

Idag har jag legat i de mest underliga positioner med Louise ;) , har i princip stått på huvvet med gaspedalen mitt över näsan... de flesta skulle nog få klaustrofobi vi det laget.. man får dock lite panik när man ska åla sig ur det hela , men men , jag har iaf fått bort broms servot nu utan större problem, tog en liten stund dock. så här såg det ut innan.
det nya ser en aning fräshare ut ;)jaja , det blir säkert mer jobb att få dit det nya, jag kommer dock att slipa till plattan och måla den först, samt göra rent alla bultar och muttrar från smuts.

jag måste köpa ett större bad (avfettning) åt alla delar snart hade jag tänkt , det börjar bli lite "trångt"

näe nu ska jag sova för en gång skull... :) fast bara se en film först :P
add comment ( 10 views )
2 X American muscle!!!! 
Saturday, March 8, 2008, 17:38
Posted by Administrator
En vecka senare efter det meckande jag gjorde förra helgen så hade jag nu tid att testköra , det verkade bra till en början ellernja... jag vart tvungen igen att åka till macken iaf att tanka dunken , såklart bensinen var slut ;) (det är något som bara är så och ska vara så, dvs lika bra att vänja sig :P) när jag stod nere på macken med min xtrail och tankade dunken så kom den där röda Pontiac GTO le mans inrullande.. denna gången tog jag tillfället i akt att introducera mig själv.. haha det var lite kul för det visade sig att han har ju varit elev på skolan där jag tidigare har arbetat och att han hade hört om någon som varit och kollat på charger nere i tranås för ett gäng veckor sedan , hahahaha världen e så liten... eller Vallentuna är så litet kanske det ska vara ;) i vilket fall som helst så drog vi hem till Louise för att visa upp henne , han ville så gärna ha en charger såklart...vem skulle inte vilja? samtidigt så fyllde jag upp henne med en liten snaps (6 liter) och så bar det av på väg ner mmot macken för att tanka henne för första gången , det kändes ruggit maffigt med två bilar som åkte efter varan med v8:or och folk tittade till, det var till och med någon super vässad golf nisse som trodde han hade massa kraft under huvvet, han gjorde en riktigt dum omkörning och höll på o krocka på kuppen hahaha tssss störtlöjligt... jaja väl nere på macken skildes ekipagen åt och Louise vart lite grinig och ville trilskas med att stå kvar nere i centrum och visa upp sig, så hon hade ju givetvis låst bromsarna igen, jahapp det var bara att invänta och låta allt lugna ner sig.. efter en stund kom en kompis förbi (Robban) vi började köra hemmåt och stannade till vid kyrkan , för där ville hon stanna igen ;) då tänkte jag se om jag kunde ev lösa problemet , så jag började mecka bort bromsolje cylindern och sedan trampades broms pedalen ner och vips så fungerande det bra igen, dvs det ÄR bromservo mekanismen som hakar upp sig. så nu ska jag alltså helt enkelt efter mkt om och men byta den.

jahapp imorgon fyller man 31 , och vad skulle kunna vara bättre än att få umgås lite tid med sin köra Louise ;) givetvis en stund med familjen oxå :)

näe nu står maten på bordet och jag är utsvulten efter dagens burnande för lite sånt vart det ju med ;)

*poff*
add comment ( 10 views )
Underbara Ebay!! 
Tuesday, March 4, 2008, 23:25
Posted by Administrator
Sådär nu är grejjerna skickade från staterna!!

jag tror jag kommer slippa tullen med , för skickar man paket som "gift" (man får fylla i det på lappen när man skickar) så tar inte tullverket ut någon avgift om det understiger ett visst belopp, om du skulle kunna överstiga detta belopp och det är flera delar i så kan man alltid referera till att det är presenter till var och en i familjen.. men så långt brukar det inte gå ;) jag fick även säljaren att skriva i värdet på innehållet självklart var det bara värt 1 dollar ;) haha

det som jag budat hem på ebay och betalat var begagnade door latches , dvs de motagar som sitter på själva dörren , dvs mekanismen för att dörren ska kunna stängas "ordentligt", det gör det inte idag útan man får stå o lirka ett tag med dörren som ett annat mongo... ;) det andra jag väntar på är listerna med "borstar" som sitter vid rutan , alltså dom som sitter på varsin sida när man vevar ner ruta. plötsligt så kommer jag på mig själv att jag kan ju inte ens prata flytande svenska längre efter allt läsade och ebay:ande på usa sidor.. :)

jag har ju tidigare byggt in mediacenter system i min "vanliga" wannabe-mud-jeep, x-trailen . jag tänkte att jag eventuellt skulle göra en liknande installation fast mer avancerad , jag har en hel del planer i detta projekt som bara måste genomföras. jag har hittat ett neutralt och bra "gömställe" för touchscreen skärmen , dvs i mittkonsollens lucka, på så sätt syns inte grejjerna och bilen har endå den där orginal look:en.. som sagt det är en 8" touchscreen som e på väg och en usb gps, mest för att jag ska mäta upp hastigheten så det är "rätt".

näe nu måste jag fan sova, massa saker att göra men så lite tid... kan man köpa tiden någonstans ?

*borta*
add comment ( 12 views )
Lite bilder!!! inte mycket men lite... 
Monday, March 3, 2008, 21:28
Posted by Administrator
Sådär jag har plåtat lite före efter på in första detalj... det var nog det enklaste jag kunde hitta att fixa till, just nu så tänker jag ta de lågt hängande frukterna , min tid just nu är ganska begränsad då jag har en hel del arbets relaterade projekt på gång.

här kommer dem iaf
här är även kort på koden som är instansad på blocket , jag vet inte rikgit vad den betyder dock ännu , 440 känner jag igen tror jag nog bestämt ;)


och även lite kort på inredningen som måste fixas till en hel del ;)

detta får räcka nu...
add comment ( 10 views )
Blankt o fint... 
Saturday, March 1, 2008, 23:31
Posted by Administrator
Nu har jag inte skrivit på ett par dagar här, men desto mer i garaget ;) hihi

har dock knappt haft tid att vara därute , mkt på jobbet , mkt med extra knäck , familjen och ja allt det vardagliga.. ;)

iaf så har jag kommit underfund med vart säkringarna fanns , det tog ett tag att hitta, om man öppnar handskfacket och skruvar bort 2 st skruvar så hittar man dem där ;) då såg jag även varför baklysena inte fungerar längre ;) säkringen hade gått. var förbi till jula och köpte nytt batteri idag oxå men dom hade inte 20 amps säkringar tyvärr.. ska förmodligen till mekonomen imorgon för att kolla.

sedan har jag börjat plocka bort del för del och pollera upp dem, har köpt blästringsmedel och alla andra tillbehör så det e bara o sätta igång.

plockade bort bland annat "dome light" tak lampan , den var riktigt osexig, det vita "locket" hade blivit gult och med svarta små mögel fläckar, men efter ett gäng timmar i klorin vart det rättså hyfsat , kanske blir ännu bättree om man kör något fint sandpapper? sedan den metal hållaren var bra skitig och den vart mer eller mindre som ny efter lite autosol och gnidande, ska ta o testa ett par andra saker till innan jag nöjer mig.

nu när jag har varit ute i garaget ett par dagar så har jag märkt att det är ett par saker som inte fungerar exempelvis radion samt värme fläktarna, jag såg att det gick att köpa ny värme fläkt system på ebay , kostar runt 600 dollars med frakt iofs inga stora summa så jag kommer nog slå till så snart jag plockat bort det jag har och se om jag inte kan få liv i den först , gick ju trots allt 3 år (sp)eltele med inriktning slappa ;) så jag vet inte om det spelar någon roll.

idag har jag iaf bytt batteri och pumpat ur all bromsolja framoch även monterat bort bromsolje behållare från bromsservot, jag vetefan men jag tror aknske jag kan få igång det med gamla bromsservot, fyllde på med ny bromsvätsa (dot4 den ska vara "finare" än dot 3 ?) nästa sak jag ska göra nu är att koppla på slangen på bromsservot o se vad som händer, regnar det imorgon blir det dock ingen test , däremot så ska jag nog ta av hjulen och kontrollera bromsoken och se om de går att "tvinga" upp dem mera? för det ser lite tajt ut redan nu, kan det vara fel bromsbelägg? jaja i vilket fall så har jag verktyg för det ;) så vi får la se :D

jag har även lagt askkoppen i ett avfettningsbad , och själva askoppsluckan i ett diskmedelsbad.vi får se resultat imorgon helt enkelt, ska bli intresant ;)

näe detta får bli allt för denna gången, är helt slut , håller nästan på o svimmar nu :( (var uppe 7 imorse med kidsen och nu e kl 01 och så ska jag kolla på en serie nu oxå med frugan , alla ska ha sin tid :D

over n out....
add comment ( 10 views )

<<First <Back | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Next> Last>>