Underbara Ebay!! 
Tuesday, March 4, 2008, 23:25
Posted by Administrator
Sådär nu är grejjerna skickade från staterna!!

jag tror jag kommer slippa tullen med , för skickar man paket som "gift" (man får fylla i det på lappen när man skickar) så tar inte tullverket ut någon avgift om det understiger ett visst belopp, om du skulle kunna överstiga detta belopp och det är flera delar i så kan man alltid referera till att det är presenter till var och en i familjen.. men så långt brukar det inte gå ;) jag fick även säljaren att skriva i värdet på innehållet självklart var det bara värt 1 dollar ;) haha

det som jag budat hem på ebay och betalat var begagnade door latches , dvs de motagar som sitter på själva dörren , dvs mekanismen för att dörren ska kunna stängas "ordentligt", det gör det inte idag útan man får stå o lirka ett tag med dörren som ett annat mongo... ;) det andra jag väntar på är listerna med "borstar" som sitter vid rutan , alltså dom som sitter på varsin sida när man vevar ner ruta. plötsligt så kommer jag på mig själv att jag kan ju inte ens prata flytande svenska längre efter allt läsade och ebay:ande på usa sidor.. :)

jag har ju tidigare byggt in mediacenter system i min "vanliga" wannabe-mud-jeep, x-trailen . jag tänkte att jag eventuellt skulle göra en liknande installation fast mer avancerad , jag har en hel del planer i detta projekt som bara måste genomföras. jag har hittat ett neutralt och bra "gömställe" för touchscreen skärmen , dvs i mittkonsollens lucka, på så sätt syns inte grejjerna och bilen har endå den där orginal look:en.. som sagt det är en 8" touchscreen som e på väg och en usb gps, mest för att jag ska mäta upp hastigheten så det är "rätt".

näe nu måste jag fan sova, massa saker att göra men så lite tid... kan man köpa tiden någonstans ?

*borta*
add comment ( 12 views )
Lite bilder!!! inte mycket men lite... 
Monday, March 3, 2008, 21:28
Posted by Administrator
Sådär jag har plåtat lite före efter på in första detalj... det var nog det enklaste jag kunde hitta att fixa till, just nu så tänker jag ta de lågt hängande frukterna , min tid just nu är ganska begränsad då jag har en hel del arbets relaterade projekt på gång.

här kommer dem iaf
här är även kort på koden som är instansad på blocket , jag vet inte rikgit vad den betyder dock ännu , 440 känner jag igen tror jag nog bestämt ;)


och även lite kort på inredningen som måste fixas till en hel del ;)

detta får räcka nu...
add comment ( 10 views )
Blankt o fint... 
Saturday, March 1, 2008, 23:31
Posted by Administrator
Nu har jag inte skrivit på ett par dagar här, men desto mer i garaget ;) hihi

har dock knappt haft tid att vara därute , mkt på jobbet , mkt med extra knäck , familjen och ja allt det vardagliga.. ;)

iaf så har jag kommit underfund med vart säkringarna fanns , det tog ett tag att hitta, om man öppnar handskfacket och skruvar bort 2 st skruvar så hittar man dem där ;) då såg jag även varför baklysena inte fungerar längre ;) säkringen hade gått. var förbi till jula och köpte nytt batteri idag oxå men dom hade inte 20 amps säkringar tyvärr.. ska förmodligen till mekonomen imorgon för att kolla.

sedan har jag börjat plocka bort del för del och pollera upp dem, har köpt blästringsmedel och alla andra tillbehör så det e bara o sätta igång.

plockade bort bland annat "dome light" tak lampan , den var riktigt osexig, det vita "locket" hade blivit gult och med svarta små mögel fläckar, men efter ett gäng timmar i klorin vart det rättså hyfsat , kanske blir ännu bättree om man kör något fint sandpapper? sedan den metal hållaren var bra skitig och den vart mer eller mindre som ny efter lite autosol och gnidande, ska ta o testa ett par andra saker till innan jag nöjer mig.

nu när jag har varit ute i garaget ett par dagar så har jag märkt att det är ett par saker som inte fungerar exempelvis radion samt värme fläktarna, jag såg att det gick att köpa ny värme fläkt system på ebay , kostar runt 600 dollars med frakt iofs inga stora summa så jag kommer nog slå till så snart jag plockat bort det jag har och se om jag inte kan få liv i den först , gick ju trots allt 3 år (sp)eltele med inriktning slappa ;) så jag vet inte om det spelar någon roll.

idag har jag iaf bytt batteri och pumpat ur all bromsolja framoch även monterat bort bromsolje behållare från bromsservot, jag vetefan men jag tror aknske jag kan få igång det med gamla bromsservot, fyllde på med ny bromsvätsa (dot4 den ska vara "finare" än dot 3 ?) nästa sak jag ska göra nu är att koppla på slangen på bromsservot o se vad som händer, regnar det imorgon blir det dock ingen test , däremot så ska jag nog ta av hjulen och kontrollera bromsoken och se om de går att "tvinga" upp dem mera? för det ser lite tajt ut redan nu, kan det vara fel bromsbelägg? jaja i vilket fall så har jag verktyg för det ;) så vi får la se :D

jag har även lagt askkoppen i ett avfettningsbad , och själva askoppsluckan i ett diskmedelsbad.vi får se resultat imorgon helt enkelt, ska bli intresant ;)

näe detta får bli allt för denna gången, är helt slut , håller nästan på o svimmar nu :( (var uppe 7 imorse med kidsen och nu e kl 01 och så ska jag kolla på en serie nu oxå med frugan , alla ska ha sin tid :D

over n out....
add comment ( 10 views )
JAAAAA idag kom min BIBEL!! 
Wednesday, February 20, 2008, 17:50
Posted by Administrator
Äntligen har jag fått tag på hela service manualen till Louise!!

837 sidor.... wow det känns som att läsa Microsoft whitepapers ;)
TACK Baua!!! på musclecars


nu kan jag äntligen samla på mig lite fakta på hur saker är kopplat (på riktigt) , har börjat fundera nu på att eventuellt lösa broms problemet , jag är tveksam till att det är bromsservot , dock så har jag säkert fel, men jag kommer gå på min instinkt och plocka ner broms oken och göra rent o fint och kolla o-ringarna och så (det behövs endå göras).. sen så är det ju en hel del och fixa , dom där slarviga amerikanerna (wannabe hotrod:arna) ger jag inte mycket för ;) förmodligen har dom kollat på ett gäng avsnitt av boyd coddington och tror väl att dom är lika duktiga ;) .jag var ute och kollade Louise idag, den största delen i mig vill bara plocka ner allt i molekyler och börja blästra och slipa och fixa o trixa allt från grunden.. men jag vill ju köra lite i sommar oxå ;) det är många delar jag vill börja med på en gång , men av erfarenhet så får man bryta ner det i små delar och arbeta utifrån det.

Som sagt jag är väldigt grön vad det gäller meckandet men jag har viljan, målet och tålamodet att vilja lära mig allt utan och innan.. hade jag fått gå gymnasiet i flera år så hade jag gått fordons och bygg programmet med ;) jag vill veta allt!!! hahaha

Näe nu ska jag plugga lite charger ;) off i go then!!
1 comment ( 24 views )
Dagens äventyr med Louise, ojoj vilken dag!! 
Sunday, February 17, 2008, 18:41
Posted by Administrator
jahapp dagen började med att jag bara skulle slänga in det nyladdade batteriet i henne, men det vart visst lite mer än så..

innan jag kan börja meka på riktigt så vill jag bli klar med renoveringen av huset , men jag har kanske bara ett par % kvar nu ;)

Eftersom bromsarna låser sig efter ett tags tomgångskörning , eller när hon blir varm kanske? så tänkte jag att jag skulle ta ner henne till macken o lyfta upp o kolla lite under, men så långt kom jag aldrig... HAHAHA bensinstopp , som tur var så var det precis utanför garaget så det var ju inte så farligt , jag fick åka ner till macken med andra bilen och tanka i en dunk som jag först var tvungen att hälla ut i en petflaska , för det var ju bensin till grabbens fyrhjuling ;)

Efter hon fick lite 98% juice så åkte jag ut på vägen , gasade till lite och så span hon loss lite, så jag tänkte slänga i 2:an och hon span då med , hon span även loss på 3:an, å jag ryser!!! shit vilken qvinna!!! grrr!!

jag kom på att jag inte spänt fast batteriet ordentligt så jag svängde av och skulle kolla det lite snabbt, och då hade ju remmen legat mot röret så det var ju såklart smält ;) hahaha och jag brände mig såklart!!! gahh vikket pucko jag e då!!

jaja färden skulle gå vidare fast lite "lugnare" men jag kom inte så långt, bromsarna , ja dom hade ju då låst sig... *suck* och ungar fruga o en schäfer/husky sitter såklart i bilen och babblar , så jag tar hunden och springer hem och ska hämta verktyg o den andra bilen. Det var ju bara 2 km eller något ;) när jag kommer ner tillbaka så testar jag o köra och det gick.. en bit iaf sen började hon gå lite "segt" så jag stannar 50 meter in i en T korsning, frugan o ungarna är i bilen bakom och de bestämmer sig för att åka hem medans jag sitter o väntar in så bromsarna ska släppa.. det tog ca 1 timma och jag hade satt upp en varningstriangel utifall farbror blå kommer och stoppar mig igen ;) (vilket dom gjorde 200 meter efter jag fick hem henne på trailern) och föresten den där triangeln kostade 49 kr på biltema.. (HAHAHA vi kommer till det senare). en arbetskollega stannar och fick se henne för första gången , han vart lite "in love" ;) en liten stund innan stannade två killar i en risig saab 9000 och ville köpa henne, dum fråga.. ;) hon kommer aldrig att säljas endast ärvas ;).

näe nu var det dags att testa igen , jaaaa nu funkade det , jag gjorde en u-turn och körde hem fort som fan för det började bli halt oxå *gahhhh* .Kom hem och bytte bil för jag hade ju triangeln kvar därborta , ca 900 meter hemmifrån var det bara. så när jag kommer och ska svänga in så ser jag att det står en bil där, jag hajjar direkt att det e någon som håller på o sno min triangel för 49 kr jag köpte igår.. tror ni inte att det självaste pizzabudet själv som ska tatta,sno,stjäla min triangel , jag ställer mig tvärs över vägen så han inte kan köra , trycker ner rutan o så skricker jag en massa otrevligheter ;) upprepade gånger , jag var till och med på väg ut men då jädrar fick jag tillbaka min triangel för 49 kr väldigt fort... *suck* i 10 JÄVLA minuter lämnar jag min triangel....10 MINUTER!!!!! jävla pizzabudshelvete!!! (det var nog lika bra att jag tog ur järnröret förra veckan ur bilen)

jaja nu står alla bilar hemma och jag har lugnat ner mig en smula , men jag är fortfarande lite uppjagad efter dagens bravader och händelser ,sedan jag fick hem Louise har livet blivit mycket mer kryddat för hela familjen, och inte minst mig :)

näe nu ska jag slipa lite i hallen så jag kan måla hallen imorgon..
1 comment ( 24 views )

<<First <Back | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Next> Last>>