Lite oväntat.... men ja vad ska man göra då? 
Saturday, March 29, 2008, 20:14
Posted by Administrator
Har ju hela tiden letat efter ett garage till Louise men det har ju inte gått så bra... så vi gick o köpte ett nytt hus istället ;)

så nu kommer jag nog göra allt jobb själv hemma.. ÄNTLIGEN ska vi flytta!!!! kan inte riktigt hajja det ännu men så är det iaf.. 3000 kvm tomt ere ungefär och garaget är enormt , jag kan få in både nissan xtrailen och Louise på längden, helt totalt underbart!! nu kan man putsa o fixa när man vill , det e bara att gå ner en våning och vips så är man där :D

jag o frugan har snackat om att flytta i flera år men nu var det e mycket speciellt tillfälle som avgjorde det hela och den 13 juni så har vi tillträdes datum till kåken , 100 plus 100 kvm lite drygt.

så närmaste veckorna måpnaden kommer inte hända så mkt på Louise, mer än att jag måste fixa dit bromservot igen dårå ;)

näe nu är jag rätt trött och ska varva ner lite , har varit och fixat dörr foder, socklar,toaletstol,klinkers,fix,massa små grejjer ,fönsterbrädor osv osv osv...

ingen ide o såsa med tiden man lever bara en gång och det e lika bra o försöka hinna så mkt som möjligt :)

/Dennis


add comment ( 9 views )
USPS Airmail delivery :D 
Monday, March 10, 2008, 19:03
Posted by Administrator
sånna lappar gillar man att se i brevlådan.. så länge det inte behöver lösas ut med tull avgift ;)

det är ju tur att man får så mycket "presenter" nuförtiden som innehåller bildelar till hela familjen :P hahaha nu ligger nya fönsterlister och väntar dörr mottagare (door latches), eller gamla fast i mkt fint skick iaf.

närmaste dagarna kommer jag dock ha abstinens eftersom jag ska jobba o jobba... :( men men , efter jobb kommer mera cash ;)

nu ska jag googla lite... :)
add comment ( 10 views )
Påbörjat!!! 
Sunday, March 9, 2008, 20:39
Posted by Administrator
nu har jag verkligen dragit igång med meckandet...

Idag har jag legat i de mest underliga positioner med Louise ;) , har i princip stått på huvvet med gaspedalen mitt över näsan... de flesta skulle nog få klaustrofobi vi det laget.. man får dock lite panik när man ska åla sig ur det hela , men men , jag har iaf fått bort broms servot nu utan större problem, tog en liten stund dock. så här såg det ut innan.
det nya ser en aning fräshare ut ;)jaja , det blir säkert mer jobb att få dit det nya, jag kommer dock att slipa till plattan och måla den först, samt göra rent alla bultar och muttrar från smuts.

jag måste köpa ett större bad (avfettning) åt alla delar snart hade jag tänkt , det börjar bli lite "trångt"

näe nu ska jag sova för en gång skull... :) fast bara se en film först :P
add comment ( 10 views )
2 X American muscle!!!! 
Saturday, March 8, 2008, 17:38
Posted by Administrator
En vecka senare efter det meckande jag gjorde förra helgen så hade jag nu tid att testköra , det verkade bra till en början ellernja... jag vart tvungen igen att åka till macken iaf att tanka dunken , såklart bensinen var slut ;) (det är något som bara är så och ska vara så, dvs lika bra att vänja sig :P) när jag stod nere på macken med min xtrail och tankade dunken så kom den där röda Pontiac GTO le mans inrullande.. denna gången tog jag tillfället i akt att introducera mig själv.. haha det var lite kul för det visade sig att han har ju varit elev på skolan där jag tidigare har arbetat och att han hade hört om någon som varit och kollat på charger nere i tranås för ett gäng veckor sedan , hahahaha världen e så liten... eller Vallentuna är så litet kanske det ska vara ;) i vilket fall som helst så drog vi hem till Louise för att visa upp henne , han ville så gärna ha en charger såklart...vem skulle inte vilja? samtidigt så fyllde jag upp henne med en liten snaps (6 liter) och så bar det av på väg ner mmot macken för att tanka henne för första gången , det kändes ruggit maffigt med två bilar som åkte efter varan med v8:or och folk tittade till, det var till och med någon super vässad golf nisse som trodde han hade massa kraft under huvvet, han gjorde en riktigt dum omkörning och höll på o krocka på kuppen hahaha tssss störtlöjligt... jaja väl nere på macken skildes ekipagen åt och Louise vart lite grinig och ville trilskas med att stå kvar nere i centrum och visa upp sig, så hon hade ju givetvis låst bromsarna igen, jahapp det var bara att invänta och låta allt lugna ner sig.. efter en stund kom en kompis förbi (Robban) vi började köra hemmåt och stannade till vid kyrkan , för där ville hon stanna igen ;) då tänkte jag se om jag kunde ev lösa problemet , så jag började mecka bort bromsolje cylindern och sedan trampades broms pedalen ner och vips så fungerande det bra igen, dvs det ÄR bromservo mekanismen som hakar upp sig. så nu ska jag alltså helt enkelt efter mkt om och men byta den.

jahapp imorgon fyller man 31 , och vad skulle kunna vara bättre än att få umgås lite tid med sin köra Louise ;) givetvis en stund med familjen oxå :)

näe nu står maten på bordet och jag är utsvulten efter dagens burnande för lite sånt vart det ju med ;)

*poff*
add comment ( 10 views )
Underbara Ebay!! 
Tuesday, March 4, 2008, 23:25
Posted by Administrator
Sådär nu är grejjerna skickade från staterna!!

jag tror jag kommer slippa tullen med , för skickar man paket som "gift" (man får fylla i det på lappen när man skickar) så tar inte tullverket ut någon avgift om det understiger ett visst belopp, om du skulle kunna överstiga detta belopp och det är flera delar i så kan man alltid referera till att det är presenter till var och en i familjen.. men så långt brukar det inte gå ;) jag fick även säljaren att skriva i värdet på innehållet självklart var det bara värt 1 dollar ;) haha

det som jag budat hem på ebay och betalat var begagnade door latches , dvs de motagar som sitter på själva dörren , dvs mekanismen för att dörren ska kunna stängas "ordentligt", det gör det inte idag útan man får stå o lirka ett tag med dörren som ett annat mongo... ;) det andra jag väntar på är listerna med "borstar" som sitter vid rutan , alltså dom som sitter på varsin sida när man vevar ner ruta. plötsligt så kommer jag på mig själv att jag kan ju inte ens prata flytande svenska längre efter allt läsade och ebay:ande på usa sidor.. :)

jag har ju tidigare byggt in mediacenter system i min "vanliga" wannabe-mud-jeep, x-trailen . jag tänkte att jag eventuellt skulle göra en liknande installation fast mer avancerad , jag har en hel del planer i detta projekt som bara måste genomföras. jag har hittat ett neutralt och bra "gömställe" för touchscreen skärmen , dvs i mittkonsollens lucka, på så sätt syns inte grejjerna och bilen har endå den där orginal look:en.. som sagt det är en 8" touchscreen som e på väg och en usb gps, mest för att jag ska mäta upp hastigheten så det är "rätt".

näe nu måste jag fan sova, massa saker att göra men så lite tid... kan man köpa tiden någonstans ?

*borta*
add comment ( 12 views )

<<First <Back | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Next> Last>>