JAAAAA idag kom min BIBEL!! 
Wednesday, February 20, 2008, 17:50
Posted by Administrator
Äntligen har jag fått tag på hela service manualen till Louise!!

837 sidor.... wow det känns som att läsa Microsoft whitepapers ;)
TACK Baua!!! på musclecars


nu kan jag äntligen samla på mig lite fakta på hur saker är kopplat (på riktigt) , har börjat fundera nu på att eventuellt lösa broms problemet , jag är tveksam till att det är bromsservot , dock så har jag säkert fel, men jag kommer gå på min instinkt och plocka ner broms oken och göra rent o fint och kolla o-ringarna och så (det behövs endå göras).. sen så är det ju en hel del och fixa , dom där slarviga amerikanerna (wannabe hotrod:arna) ger jag inte mycket för ;) förmodligen har dom kollat på ett gäng avsnitt av boyd coddington och tror väl att dom är lika duktiga ;) .jag var ute och kollade Louise idag, den största delen i mig vill bara plocka ner allt i molekyler och börja blästra och slipa och fixa o trixa allt från grunden.. men jag vill ju köra lite i sommar oxå ;) det är många delar jag vill börja med på en gång , men av erfarenhet så får man bryta ner det i små delar och arbeta utifrån det.

Som sagt jag är väldigt grön vad det gäller meckandet men jag har viljan, målet och tålamodet att vilja lära mig allt utan och innan.. hade jag fått gå gymnasiet i flera år så hade jag gått fordons och bygg programmet med ;) jag vill veta allt!!! hahaha

Näe nu ska jag plugga lite charger ;) off i go then!!
1 comment ( 24 views )
Dagens äventyr med Louise, ojoj vilken dag!! 
Sunday, February 17, 2008, 18:41
Posted by Administrator
jahapp dagen började med att jag bara skulle slänga in det nyladdade batteriet i henne, men det vart visst lite mer än så..

innan jag kan börja meka på riktigt så vill jag bli klar med renoveringen av huset , men jag har kanske bara ett par % kvar nu ;)

Eftersom bromsarna låser sig efter ett tags tomgångskörning , eller när hon blir varm kanske? så tänkte jag att jag skulle ta ner henne till macken o lyfta upp o kolla lite under, men så långt kom jag aldrig... HAHAHA bensinstopp , som tur var så var det precis utanför garaget så det var ju inte så farligt , jag fick åka ner till macken med andra bilen och tanka i en dunk som jag först var tvungen att hälla ut i en petflaska , för det var ju bensin till grabbens fyrhjuling ;)

Efter hon fick lite 98% juice så åkte jag ut på vägen , gasade till lite och så span hon loss lite, så jag tänkte slänga i 2:an och hon span då med , hon span även loss på 3:an, å jag ryser!!! shit vilken qvinna!!! grrr!!

jag kom på att jag inte spänt fast batteriet ordentligt så jag svängde av och skulle kolla det lite snabbt, och då hade ju remmen legat mot röret så det var ju såklart smält ;) hahaha och jag brände mig såklart!!! gahh vikket pucko jag e då!!

jaja färden skulle gå vidare fast lite "lugnare" men jag kom inte så långt, bromsarna , ja dom hade ju då låst sig... *suck* och ungar fruga o en schäfer/husky sitter såklart i bilen och babblar , så jag tar hunden och springer hem och ska hämta verktyg o den andra bilen. Det var ju bara 2 km eller något ;) när jag kommer ner tillbaka så testar jag o köra och det gick.. en bit iaf sen började hon gå lite "segt" så jag stannar 50 meter in i en T korsning, frugan o ungarna är i bilen bakom och de bestämmer sig för att åka hem medans jag sitter o väntar in så bromsarna ska släppa.. det tog ca 1 timma och jag hade satt upp en varningstriangel utifall farbror blå kommer och stoppar mig igen ;) (vilket dom gjorde 200 meter efter jag fick hem henne på trailern) och föresten den där triangeln kostade 49 kr på biltema.. (HAHAHA vi kommer till det senare). en arbetskollega stannar och fick se henne för första gången , han vart lite "in love" ;) en liten stund innan stannade två killar i en risig saab 9000 och ville köpa henne, dum fråga.. ;) hon kommer aldrig att säljas endast ärvas ;).

näe nu var det dags att testa igen , jaaaa nu funkade det , jag gjorde en u-turn och körde hem fort som fan för det började bli halt oxå *gahhhh* .Kom hem och bytte bil för jag hade ju triangeln kvar därborta , ca 900 meter hemmifrån var det bara. så när jag kommer och ska svänga in så ser jag att det står en bil där, jag hajjar direkt att det e någon som håller på o sno min triangel för 49 kr jag köpte igår.. tror ni inte att det självaste pizzabudet själv som ska tatta,sno,stjäla min triangel , jag ställer mig tvärs över vägen så han inte kan köra , trycker ner rutan o så skricker jag en massa otrevligheter ;) upprepade gånger , jag var till och med på väg ut men då jädrar fick jag tillbaka min triangel för 49 kr väldigt fort... *suck* i 10 JÄVLA minuter lämnar jag min triangel....10 MINUTER!!!!! jävla pizzabudshelvete!!! (det var nog lika bra att jag tog ur järnröret förra veckan ur bilen)

jaja nu står alla bilar hemma och jag har lugnat ner mig en smula , men jag är fortfarande lite uppjagad efter dagens bravader och händelser ,sedan jag fick hem Louise har livet blivit mycket mer kryddat för hela familjen, och inte minst mig :)

näe nu ska jag slipa lite i hallen så jag kan måla hallen imorgon..
1 comment ( 24 views )
Nu har jag jag bestämt mig.. 
Saturday, February 16, 2008, 19:01
Posted by Administrator
Det blir inge 20" bling bling fälgar , det kommer aldrig o funka.. det lutar mer åt American racing modellerna, det blir mest stilrent så..

Idag var jag iaf på biltema i uppsala, tänkte jag skulle köpa på mig lite nya verktyg samtidigt , kalaset slutade på 4500:- ;) och då har jag iaf en varningstriangel och bogserlina till chargern ;) man vet aldrig , hihi!!

På vägen hem från uppsala så tog det mer eller mindre stopp innan stora väsby, det hade precis hänt en olycka där 5 min tidigare *hick* 3:e grejjen på kort tid som jag är nära olyckor.. känns lite scary faktiskt.. iaf eftersom vägen var avstängd i 50 min till så sa jag till frugan att vi skulle åka av vid macken där vid mcdonalds o se om vi kunde hitta en bakväg till gamla vägen ;), hmmm vi gjorde inte det.. så då fick man lov att improvosera lite, eftersom vi har en nissan xtrail så kanske man skulle testa lite offroad som på reklamen ;) hmmm bad idea kanske men jag drog ner bakom macken ut på en åker och upp på gamla rosersbergsvägen, HAHAHA fan vikken kick!!! nu blir det definitivt inga 20" fälgar till nissan heller för den delen, snarare större ballongdäck!! Fan vad kul o höra ungarnas skrik i bak i en brant backe ut på en åker , upp på nästa backe sedan ner igen ut på vägen.. jaja, lite crazy var det kanske, men man lever bara en gång och det är nu ;)

näe nu ska jag ladda laddarens batteri ;) sen blir det en wiskey och eurovision krimskramset ;)

over n out..
1 comment ( 27 views )
snö igen... 
Thursday, February 14, 2008, 18:30
Posted by Administrator
jahapp då var det dags för snö igen , hoppas sommaren kommer snart!! det kliar sååå!!! jaja, snart är det lördag och då bär det av till biltema och kanske även köper jag ett gäng 20" ACE krom fälgar , vi får se, det skulle se sexigare ut än orginal fälgarna som sitter på nu iaf :)

over n out...
1 comment ( 44 views )
Bild på laddaren... 
Wednesday, February 13, 2008, 22:07
Posted by Administrator

2 comments ( 50 views )

<<First <Back | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Next> Last>>